Hyra bil: Att tänka på

Att hyra en bil hos en biluthyrning är en lek, men se till att du använder ett kreditkort när du hämtar din kärra. När du använder ett betalkort debiteras ett auktoriseringsbelopp och ett betydande (dvs potentiellt ett par tusen kr) ytterligare inkrementellt utrymme bedöms också. Hyrbilsföretag brukade kontrollera ditt kreditresultat när du använde ett betalkort för att se till att du kan betala eventuella avgifter, även om denna policy nyligen har förändrats bland de flesta av de större hyresbolagen. Om du föredrar att hyra en bil med ett betalkort kan du ringa vidare eller kolla online för att se vad policyn är så att du inte hamnar i en position som du inte förväntar dig.

Din 23-åriga dotter kan ha ett obefläckad körkort, men biluthyrningsföretag bryr sig inte. Uthyrningsföretag ser dem bara som en börda för sina varor. Även om unga förare kan hyra bilar vid 20 eller 21 år måste de troligtvis betala en extra avgift om de fortfarande är under 25 år. Om du reser med någon under 25, lägg bara inte till dem som en ytterligare förare (och se till att de aldrig kommer bakom ratten!) så att du inte behöver oroa dig för att få denna extra avgift.

När man tänker på hur man hyr en bil är den viktiga frågan var man ska hyra en. Vi vet att det är lätt att bara hämta en bil på flygplatsen, men det du kanske inte inser är att du betalar en premie för rätten att hämta bilen ögonblickligen efter att du gått ur planet. Uthyrningsföretag är skyldiga att samla in och betala avgifter till flygplatsen där de bedriver verksamhet, så de överför dessa avgifter till kunden. Du kan komma runt detta genom att bara hyra en taxi för att ta dig till biluthyrningsbutiken som inte finns på flygplatsens grunder.

Din semester var definitivt en upplevelse, men nu är det dags att lämna in bilen och åka hem. Det enda problemet är att du tog tillbaka bilen med en tom tank. Kan du låta hyrbutiken fylla den åt dig? Absolut, men du kan hindra dig själv från att betala två, tre eller fyra gånger det löpande priset per liter. Vi kan alla spara 10 minuter och fylla på tanken innan vi returnerar bilen. Även om du redan drar till flygplatsen är det värt din tid att vända dig och hitta en lokal bensinstation att fylla på.

Tänk på dessa punkter och du kommer göra plånboken en fantastisk tjänst!


Bli den första att kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *